Sajtószoba

2013. szeptember 30., hétfő 00:00

Sajtóközlemény - 2013. szeptember 30.

Sajtóközlemény - 2013. szeptember 30.

Új gépi berendezések érkeztek a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társuláshoz. Közbeszerzés útján olyan fontos gépi berendezések kerültek a Társulás tulajdonába, melyek a komposztálás, vagyis a lebomló anyagok kezelését végzik majd. 

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló új hulladékgazdálkodási rendszer része lesz egy komposztforgató berendezés, amely a lebomló anyagok szellőztetéséért felel, egy kalapácsos aprító szerkezet, ami az átrostált anyag összetörésére szolgál, egy mobil rosta, valamint egy mezőgazdasági traktor.

A négy berendezés összesen 300 millió forintba került.

 A tervek szerint halad a cséri beruházás

Mágel Ágost, a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke elmondta, hogy környezetvédelmi szempontból jelentős állomáshoz érkezett a cséri beruházás. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló új hulladékgazdálkodási rendszer a hulladék környezetkímélő kezelését teszi majd lehetővé.

A földmunkálatok során jelenleg az úgynevezett lerakó szemek kiépítését végzik. A másfél méter mélyen elhelyezkedő gödröket többrétegű műanyaglemezzel fogják elszigetelni a talajtól. Később pedig a hulladékon átszivárgó és a mélyedés alján megülő csapadék- és csurgalékvíz elvezetését, kiszivattyúzását oldják meg úgy, hogy a talajba ne kerüljön a veszélyes anyagnak minősülő folyadékból.  

 

Facebook

Európai Unió Kohéziós Alap

Eseménynaptár

loader

impressum


Copyright: Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás – Minden jog fenntartvaTartalom: Strategic Scope Kft.
Grafika: Craetive Bt.
Web: Prodari Bt.