Sajtószoba

2013. július 19., péntek 13:47

SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A "Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer című KEOP-1.1.1./2F/09-2011-0002 számú projekt" megvalósításához kapcsolódó ismeretterjesztő és szemléletformáló kampányunk keretében 39 állomásból álló Road Showt szerveztünk.

2013. július 19. 

A projekt keretében a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás valamennyi településén tájékoztatót és kiállítást tartottunk, hogy a lakosság megismerje az új hulladékgazdálkodási rendszer előnyeit. 39 településen összesen 160 előadást hallhattak az érdeklődők. Minden településen a lakosság mellett a képviselőtestületeket is tájékoztattuk az új rendszerről.

 

 A Road Show célja a szemléletformálás volt, vagyis az, hogy a lakosság tudatosan használja az új rendszer nyújtotta előnyöket. A szelektív hulladékgyűjtés kényelmes és hatékony formáját, a házhoz menő hulladékgyűjtést népszerűsítettük. 

 

Tapasztalataink szerint az emberek tájékozottak a szelektív hulladékgyűjtés tekintetében, de sok téves információval találkoztunk. Ezek tisztázására nyújtott remek lehetőséget a személyes találkozás. Ennek köszönhetően mindenki első kézből, a leghitelesebb forrásból szerezhetett információkat.

 

Jellemzően nem a környezettudatos hulladékgyűjtés fontosságáról kellett meggyőzni az embereket, hanem az új rendszerrel járó változásokkal kapcsolatban kértek tanácsokat. Szívesen fogadták a gyakorlati tudnivalókat, praktikus ötleteket. Összefoglalva elmondható, hogy a térség lakossága alapvetően környezettudatos és a házhoz menő rendszer révén még többen csatlakoztak a szelektív gyűjtők táborához.

 

A leggyakrabban felmerülő kérdések, problémák között szerepelt például a zöldhulladék, az  elektronikai hulladék helyes, környezettudatos elhelyezése, a lomtalanítás és a kuka méretének kiválasztása. 

 

Facebook

Európai Unió Kohéziós Alap

Eseménynaptár

loader

impressum


Copyright: Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás – Minden jog fenntartvaTartalom: Strategic Scope Kft.
Grafika: Craetive Bt.
Web: Prodari Bt.