Sajtószoba

2013. május 06., hétfő 09:53

Sajtóközlemény - 2013.május 3.

Sajtóközlemény - 2013.május 3.

Sajtóközlemény

A "Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer című KEOP-1.1.1./2F/09-2011-0002 számú projekt" megvalósításához kapcsolódó ismeretterjesztő és szemléletformáló kampányunk fontos állomásához érkezett.

2013. 05.03.

A Társulás valamennyi településén tájékoztatót és kiállítást szervezünk, hogy a lakosság megismerje az új hulladékgazdálkodási rendszer előnyeit. 39 településen összesen csaknem 100 előadást tartunk azért, hogy az érdeklődők első kézből értesülhessenek az őket leginkább érintő hulladékgazdálkodási témákról. A társulás elnöke és műszaki szakember mutatja be az új rendszer előnyeit. 

2013-ban új, háromedényes hulladékgyűjtési rendszer bevezetésére kerül sor a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás területén. Ennek eredményeképpen a szelektív gyűjtésre szolgáló szigetek helyett már most is a házhoz menő gyűjtési rendszer működik a térség legtöbb településén. Az új rendszert - egyelőre 37 helyen,  Sopron és Kapuvár kivételével – valamennyi településen bevezették. A lakók sárga zsákban, otthonukban gyűjthetik szelektíven a műanyaghulladékot, az italos kartondobozt és a fémet, kék zsákban pedig a papírt. Egyedül az üveget kell továbbra is gyűjtőkonténerben elhelyezni. Az új hulladékgazdálkodási rendszer Európai Uniós támogatásból valósul meg.

A tájékoztatóra és a kiállításra ellátogató érdeklődők hallhatnak a tudatos hulladékkezelés fontosságáról, könnyen hasznosítható ötleteket kaphatnak a hulladék újrahasznosításáról és a szelektív gyűjtésről. 

Facebook

Európai Unió Kohéziós Alap

Eseménynaptár

loader

impressum


Copyright: Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás – Minden jog fenntartvaTartalom: Strategic Scope Kft.
Grafika: Craetive Bt.
Web: Prodari Bt.