Programról

2018. április 24., kedd 13:10

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Sopron, 2018. 02. 15.

SAJTÓKÖZLEMÉNY
KÖZEL EGYMILLIÁRD FORINTBÓL FEJLESZTIK TOVÁBB SOPRON TÉRSÉGÉNEK HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI RENDSZERÉT

A korábban megvalósított hulladékkezelő rendszer továbbfejlesztése, magasabb szintű hulladékkezelés megvalósítása, és a költség-hatékonyság növelése mellett a hulladékkezelő kapacitások bővítése a célja annak a 47 települést érintő projektnek, amelyet mintegy 960 millió forintból valósít meg a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás.

A Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Sopron térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre című projekt (KEHOP-3.2.1-15-2017-00017) nyitórendezvényét február 15-én, csütörtökön tartották Sopronban.
Az eseményen Mágel Ágost, a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke és Kosztka László, a Közszolgáltató STKH ügyvezető igazgatója számoltak be a projekt egyes elemeiről, és mutatták be a megvalósulás főbb állomásait. Az eseményen kiderült, hogy a program keretein belül a meglévő hulladékkezelési technológiát tovább korszerűsítik, kiegészítve ezzel a korábbi fejlesztési pályázatok (KEOP) keretében megvalósult hulladékgazdálkodási rendszert.

A következő időszakban a társulás területén az alábbi beruházások valósulnak meg:

• A hulladékáramokat figyelembe véve a kommunális hulladék mechanikai előkezelése továbbfejlesztendő a térségben, az utóaprítás kiépítésével, a csarnokrendszer bővítésével a lerakásra kerülő hulladék mennyiségének jelentős csökkentése érdekében. A csarnok építésére tartalék terület áll rendelkezésre a regionális célok fejlesztése érdekében.
• Szelektív hulladékgyűjtő edények beszerzése a zsákos rendszer kiváltása érdekében, az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási tervben előírt fajlagos mennyiségek teljesítéséhez.
• Optikai válogató berendezés telepítése a cséri válogatósorhoz kapcsolva. Ez régiós fejlesztésként válik szükségessé.
• Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Sopron térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre.
• Kommunális hulladékgyűjtő autók beszerzése a meglévő 10 évesnél idősebb hulladékgyűjtők fejlesztése érdekében.
• Szállítójármű beszerzése a hulladékudvarok és a lomtalanítás jobb, akadálymentes kiszolgálására.
• Zöldhulladék gyűjtő tehergépkocsi beszerzése.
• Zártfülkés targonca vásárlása a soproni válogató csarnoki munkákhoz.

A programban a Soproni és a Kapuvári Járás települései érintettek.

Kapcsolódó galéria

A társulás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban 859.999.997 Ft támogatást nyert a projekt megvalósítására.

További információ kérhető:
Kosztka László - STKH Nonprofit Kft. ügyvezető igazgató
Telefon: 06 30 631 2728; E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Facebook

Európai Unió Kohéziós Alap

Eseménynaptár

loader

impressum


Copyright: Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás – Minden jog fenntartvaTartalom: Strategic Scope Kft.
Grafika: Craetive Bt.
Web: Prodari Bt.