Programról

2013. május 23., csütörtök 14:17

Környezetvédelmi Nap – május 19.

Környezetvédelmi Nap – május 19.

A Válogassuk! program keretében május 19-én, vasárnap környezetvédelmi napot szerveztünk. A Soproni Borünnep iránti fokozott érdeklődést kihasználva szerveztük programjainkat a Fő tér közelébe.

Egész napos programmal vártuk az érdeklődőket a Fő tér közelében. Gyerekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatták tudásukat a tudatos hulladékkezelés témakörében, és persze senki sem távozott üres kézzel a sátraktól. Apró, ám hasznos ajándékokkal hívtuk fel a figyelmet arra, hogy a hulladék újrahasznosítható.

A nemrégiben meghirdetett iskolai rajzpályázat és hulladékalkotói versenyek eredményhirdetésén, a legjobb munkák alkotói átvehették értékes nyereményeiket, mint a két napos balatoni kirándulást, a könyv- és bio termék vásárlási utalványokat, a táblagépeket,  és az MP 3 lejátszókat.

A díjazott alkotásokat a látogatók is megnézhették, hiszen valamennyit kiállítottuk. Különösen nagy sikere volt a hulladékalkotói verseny egyes műveinek.

Délután az ifjúságé volt a főszerep. Több órás környezetvédelmi vetélkedő vette kezdetét. A vidám hangulatú versengés során a diákok ügyességüket és tudásukat is megmérették.

A Nap Rádió egész nap a helyszínről sugározta adását, így sokan innen értesülve jöttek el, hogy tájékozódjanak az új hulladékgazdálkodási rendszerről. Azok, akik kilátogattak a Környezetvédelmi Napra, a kiállításon és a tájékoztató kiadványokon keresztül ismerhették meg az új hulladékgyűjtési rendszerrel kapcsolatos legfőbb változásokat, de érdekes tudnivalókkal, praktikákkal is gazdagodtak a szelektív hulladékgyűjtésről.

Facebook

Európai Unió Kohéziós Alap

Eseménynaptár

loader

impressum


Copyright: Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás – Minden jog fenntartvaTartalom: Strategic Scope Kft.
Grafika: Craetive Bt.
Web: Prodari Bt.