Programról

2013. május 29., szerda 12:27

GYIK

GYIK

A szolgáltató, STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. ügyfélszolgálatára beérkezett kérdéseket itt összegyűjtjük, hogy segítsük a tájékozódást a szelektív hulladékgyűjtéssel és az új rendszerrel kapcsolatban.

Kérdés: Sopronban, családi házas övezetben hogyan gyűjthető a hulladék szelektíven?

Válasz: Sopronban csak hulladékgyűjtő szigeten van mód a szelektív gyűjtésre. A szelektíven gyűjtött hulladékot minden nap (H-Sz),  az üveget szerdánként szállítjuk el.  Lehetőség van arra is, hogy háznál kukában gyűjtsön szelektíven, amennyiben tőlünk vásárol kukát, azt felmatricázzuk, majd telefonon történő bejelentés után elszállítjuk a hulladékot. Sajnos a kukák bérlésére nincs lehetőség


Kérdés: Kapuváron, családi házas övezetben hogyan gyűjthető a hulladék szelektíven?

Válasz: Kapuváron szintén csak szelektív szigeteken gyűjthető a szétválasztott hulladék. A szigetről, hétfőn az üveget, kedden: papírt, műanyagot, pénteken vagy szombaton ismételten papírt, műanyagot szállítunk el. Lehetőség van arra is, hogy háznál kukában gyűjtsön szelektíven, amennyiben tőlünk vásárol kukát, azt felmatricázzuk, majd telefonon történő bejelentés után elszállítjuk a hulladékot. Sajnos a kukák bérlésére nincs lehetőség


Kérdés: Városban, társasházban, hogyan gyűjthetjük szelektíven a hulladékot? 

Válasz: A szelektív gyűjtés történhet a hulladékgyűjtő szigeten, Illetve lehetőséget biztosítunk a Társasházaknak arra, hogy kukákat béreljenek a szolgáltatótól, ezt a bérleti szerződés megkötése után rendszeresen elszállítjuk. Az edényeket a társasház nevében a közös képviselő kérheti. A háznak lehetősége van arra is, hogy saját edényt vásároljon, ezeket az edényeket felmatricázzuk, az így megjelölt kukák szállítása ingyenes. 

 


Kérdés: Falun hogyan gyűjthetem a hulladékot szelektíven?

 

Válasz: a műanyagot az ingyen kapott 130 literes sárga színű zsákban, a papírt a 80 literes kék színű gyűjtőzsákban lehet gyűjteni. Az üveghulladékok gyűjtése ezután is a gyűjtőszigeteken történik. Az zsákok elszállítása a megadott időpontokban történik, abban az esetben, ha sok a szemét, a zsákon feltüntetett telefonszámon kell jelezni. 

 

Facebook

Európai Unió Kohéziós Alap

Eseménynaptár

loader

impressum


Copyright: Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás – Minden jog fenntartvaTartalom: Strategic Scope Kft.
Grafika: Craetive Bt.
Web: Prodari Bt.